A történet a következő: egy kanadai gitáros épp egy amerikai turnén volt, mikor is a saját szemével látta, ahogy 3500 dolláros Taylor gitárját a United Airlines csomagrakodói épp a betonra hajítják. A gitár eltört.
Természetesen a cégtől senki nem vállalta magára a felelősséget, és hónapokon át tartó küzdelem után sem sikerült egy deka kártérítést sem kiszedni a United Airlinesból. 
Zenészünk ekkor megfenyegette a légitársaságot, hogy írni fog róluk egy dalt, mellyel majd jól bosszút áll. Természetesen jól képen is röhögték: "írjá' rólunk dalt, hülyegyerek..."

Nos, a dolog most ott tart, hogy sok különböző ország rádió és tv adásaiban hallani a dologról, újságok cikkeznek róla, a youtube-on lassan eléri a videó nézettsége a 4 milliót. A United Airlines pedig csak a mai napig kb. 180 millió dolláros veszteséget tudhat be a bosszúálló nótának.

A dal pedig itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsb 2009.07.28. 22:25:34

Arra kíváncsi lennék, hogy miből mutatták ki, hogy a veszteség a dal miatt van? Há' válság van, insállom, vagy mi a szösz...
Amúgy öllég gyenge :)

toga 2009.07.28. 22:58:40

@tsb: 3 hete került fel a video, azóta már 4,3m nézte meg :)
a dal publikálása után (3 hétről beszélünk, válság itt nem játszik) 10%-al esett vissza a légitársaság forgalma az adatok szerint...
azt meg már nem nehéz számszerűsíteni ;)
süti beállítások módosítása