Csernobil

2009.05.07. 12:43

Egy nagyon érdekes olvasmányra bukkantam ma, gondoltam megosztom veletek. 

 

Egy kijevi lány a motorjával rendszeresen járja csernobili halálzónát, a szellemvárost, a farkasok földjét, és erről van egy marhajó beszámoló a lenti linken. Engem teljesen lenyűgözött az, ami ott van... én el akarok menni oda egyszer.

 

http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/page1_hun.html

 

Emlékszem..

Ukrán nyelven ( nem szeretjük úgy ejteni hogy "Ukránul") Csernobil egy fűnek a neve, üröm (hasonló). Ez a szó errefelé halálra rémíti az embereket. Talán ez azért van, mert néhány vallásos ember tudatában van azzal amit a Biblia említi az Ürömöt a Jelenések könyvében  - ahol a világvégéről beszél....

JEL 8:10 És megfújta trombitáját a harmadik angyal. És egy lámpa módjára égő nagy csillag hullott le az égből, és a folyók harmadrészére, és a vizek forrásaira hullott;

JEL 8:11 A csillag neve pedig Üröm: és ürömmé változott a vizek harmadrésze; és sokan meghaltak az emberek közül a vizektől, mert keserűvé lettek azok.

Ugyanakkor a nyelvünkön, ha kettéosztod a nevet(chornobyl = Csernobil Ukrán nyelven), a "chorno" azt jelenti "fekete" és a "byl" azt jelenti "fájdalom." Ha megmondom valakinek hogy Csernobilbe megyek... a legjobb esetben is a válasz ez; "El ment az eszed?"

Szerző: toga

1 komment

Címkék: kultúra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toga 2009.05.08. 09:51:31

Internet - Toga: 1-0

www.csajokamotoron.hu/index.php?area=1&p=news&newsid=13

mindegy, azért attól még el akarok menni csernobilba :)
süti beállítások módosítása