mission: cleaning

2009.04.29. 09:54

Tavaszi nagyTakarító hadművelet

Az egység tagjai: L, H, Sz és T

Helyszín: thököly17

 

Mindenki tudta, hogy ez az este más lesz mint a többi. Mivel a szeméttől már egymást is alig láttuk a lakásban, a fürdőszobában a domestos reklámból jól ismert zöld lényeknek köszöngettünk reggelente, és a porcicák rendszeres etetését sem vállalta már senki, elérkezettnek látszott az idő a havi (hát hogyne… J Féléves) nagytakarításhoz. Aktuális volt már na.

Képes beszámoló a tovább mögött…

 

A hadművelet pontban este 6-ra volt betervezve. 17:30-kor már érezni lehetett a feszültséget a levegőben. A szivacsok és a törlőrongyok szín szerint, a tisztítószerek abc-rendbe sorakoztatva várták a bevetést. Erős drukkolásba kezdtünk, hogy L ne érjen haza 6-ig, ugyanis az ő forradalmi ötlete volt, hogy aki késik, az egy hatos pakk sörrel kell érkezzen. Nyertünk. Legalább így végig tudtam nézni a hokimeccset, és sör is jutott mindenkinek, thx. Miután elfogyasztottunk fejenként 1 doboz borsodi oldószert, nekiláttunk.

Sz. egy tűző apparáttal otthonról lopott szúnyoghálót aplikált a fürdőszoba ablakába… a naív. Gyakorlatilag ebbe a régi házba, a szúnyogok csak azon a nyílászárón nem jönnek be, amelyiken nincs kedvük.

Megjelöltük a területeket… L és H a konyhának esett neki, míg mi Sz-el a fürdőt sikáltuk. H lelkesen vállalta, hogy készítsen nekem pár fotót a dokumentáláshoz… bár ő gyakorlatilag minden mást szívesen vállalt, amivel egy percet is nyerhet magának, hogy ne dolgozzon. Így fordulhatott elő, hogy ő ment le a kisboltba domesztoszért, meg valami erős súrolószerért… ebből a domesztosz sikerült is, a súroló helyett meg kaptunk egy (hű ez extra strong, De) mosogatószert. :)

Egészen más lett a fürdő, miután végigmentünk rajta… a mostani fordulóban Sz pattintotta fel a sárga gumikesztyűt a rektális vizsgálatokhoz; ő kapta a wc-t. Én nem is tudtam, hogy a csaptelepek tudnak csillogni, az is merőben szokatlan, hogy nincs teleköpködve a tükör fogkrémmel. A konyhában is minden csillog-villog, ugye mindig ez a kritikus pont. A hűtőből kilakoltattak a srácok mindenkit, aki már ott született, vagy az állaga már nem az igazi volt. Találtunk egy kígyóuborkát, ami már félig folyékony volt, látott már olyat valaki? :)

L elég gyakran túlzásokba tud esni… miután kihipózta a saját zokniját, fertőtlenítette a grillcsirkét és áttörölgette a fogpiszkálókat is egyesével, a wc lehuzó zsinórjának esett neki, mondván, hogy azon van a legtöbb baci.

 

Az alaphangulatot a réz fm zenei aláfestése mellett, L és H folyamatos egymással ordibálása adta meg, mivel lehetetlen H-nak olyan házimunkát adni, amire ne lenne valami válasza és kifogása, hogy az miért nem kell megcsinálni, és miért jó úgy, ahogy most van.

Megtöltöttünk legalább 2 nagykukát a lenti tárolóban (benne L új pengéjú borotvájával, ezúton is sorry érte :) ), így jöhetett a végső felmosás. Természetesen ez sem ment simán. Az ügy pikantériáját az adta, hogy H a felmosó nyelét egy korábbi állítólag felmosás (szerintünk csak szimplán fénykardozás) közben eltörte, úgyhogy a megmaradt 1 nyélen felváltva osztozott a seprű és a felmosó. Legalább megtudtunk, hogy multifunkciós a cucc… ehhez képest a teleshop lóf*sz!

Mivel este 10-re én már az éhségtől azt halucináltam, hogy csillog az egész lakás, és végre kimondhattuk, hogy végeztünk, L-el egy jól megérdemelt melegszendviccsel leptük meg magunkat a kedvenc éjjelnappali büfénkben.

Aki a következő, rendkívül jó hangulatú takarításon szeretne részt venni, jelezze :) Vagy jó pénzért házhoz megyünk!

Szerző: toga

3 komment

Címkék: thököly17

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mismis 2009.04.29. 22:18:43

L nem pont ezekkel a szavakkal mesélte el a sztorit, és valahogy a vakító gyarogás is kimaradt belőle... :D

kormi333 2009.04.29. 22:24:58

Kérünk mindenkit, hogy szánja meg L-t, mert szerencsétlen párája most nem tud mivel borotválkozni és teljesen kétségbe van esve! 3213121 számlaszámra utalhattok, mindenki gondoljon bele L anyagi helyzetébe!
Egyszer még te is kerülhetsz hasonló helyzetbe amikor te sem fogod tudni merre van a kiút!!!

kormi333 2009.04.29. 22:28:56

Járuljon hozzá Ön is 1 Ft-al L boldogabbá tételéhez!
süti beállítások módosítása